HISTORIEK

HISTORIEK VAN ONZE CLUB

Reeds in 1943 werd er (recreatief) volleybal gespeeld in Menen, nl. door het politiecorps dat een terrein had aangelegd in de stedelijke zwemkom. Vanaf 1946 speelden de politie van Menen, de Rijkswacht van Roeselare en Kortrijk en de stadsdiensten van Moeskroen reeds onderling wedstrijden.

In 1949 werd het Belgisch Volleybal Verbond opgericht en met  de stichting van het Provinciaal Comité West-Vlaanderen in 1952 komt er een officieel kampioenschap in onze streek. In 1953 schrijft het politiecorps van Menen zich in voor deze competitie. Ze spelen onder de naam Smashing Club Menen. In 1962 wordt in het Sint Aloysius college van Menen een tweede club opgericht, nl. Sialco Menen.

In 1995 worden de eerste contacten gelegd tussen beide clubs om samen te werken. In een eerste fase worden de jeugdploegen samengevoegd onder de naam Jong Volley Menen. Eind 1995 wordt verder onderhandeld over een fusie. Wanneer de laatste kantjes zijn afgerond start op 1 mei 1996 de fusieclub Volley Team Menen onder stamnummer W-0091.

In 2024 smelt Sijos samen met onze club en blijven we bestaan onder de naam Volley Team Menen. Zo is er gecombineerde exptertise en zijn we één grote Meense volleybalfamilie met zowel jongens als meisjes. 

 
Sponsors

© website powered by Twizzit.com